Pohjois-Savon maakuntaviestistä ja vähän muustakin…

Niin…..P-Savon maakuntaviesti hiihdetään Iisalmessa helmikuun 13 päivä. Myös viime vuonna Visa isännöi viestiä. Korona kuritti silloin viestiä pahemman kerran ja niinpä Visan annettiin järjestää kisa myös tänä talvena. Mutta eipä se paremmaksi tullut. Jälleen sama meno ja meininki. Eli yleisöä ei saa olla lähimaillakaan. Pukeutumistilat ei käytössä. Kisakansliaa ei ole eikä tietenkään mitään makkara tai muutakaan oheismyyntiä. Kisajohtaja Kuosmasen Matti totesi, että jo viime vuonna kisoista jäi vain ”kahvirahat” järjestämisestä ja sama näyttää olevan edessä nytkin.

Onhan tuo harmi kisajärjestäjien kannalta ja muutenkin. Mk-viesti on jo sellainen tapahtuma, että siitä pitäisi jotain jäädäkin seuralle. On siinä sen verran tekemistä. Ja nytkin tuosta viestistä on karsittu kaveri ja perhesarjat pois, koska vain lisenssiurheilijat saavat viestiin osallistua. Näin se katsotaan ammattilaisurheiluksi ja lupa kisan järjestämiseen saadaan.

Mutta ihmettelin myös Kuosmasen Matin kanssa sitä, että miten viikko sitten Vantaan Suomen Cupin hiihdoissa yleisöä oli sankoin joukoin reitin varressa. Ei mene jakeluun. Ja entäpä myös näissä yleisurheilun hallikisoissa. Nytkin Kuopiossa viikon päästä on muutaman lajin kisat, joissa ei saa olla yhtään katsojaa katsomossa. Hallissa saa olla vain urheilijat ja toimitsijat. Mutta normaali arki-iltana hallissa saa majailla ja urheilla vaikka kuinka paljon porukkaa. No joo...näissä on tietyt säännöt…..ja kaipa joku senkin tietää, milloin se virus hyökkää ja milloin ei.

Mitäpä muuta…..pian alkaa olympialaiset. Melkoinen kuhina alkoi jo naisten jääkiekkojoukkueen maalivahtivalinnoilla. Noora Räty hyllytettiin ulos joukkueesta. Missähän syy piilee. Ja jostain syystä Räty itse ei ole ainakaan vielä antanut kommentteja. Hiihdon naisten viestijoukkuetta ja hiihtojärjestystä mietitään jo monelta kantilta. Nuorisoketjun hiihtäjistä Jasmin Joensuu pääsi kisoihin ihan ansaitusti ja on vahvoilla viestiin. Sen sijaan nuorisokaartin Piippo, Korva, Nissinen akseli jäi tylysti rannalle. Viimeksi mainittu paineli suoraan viinakauppaan, kun valintaa ei tullut. No joo, viina on viisasten juoma.

Eipäs vuodateta nyt tämän enempää. Todetaan vielä, että monta vuotta on tullut kritisoitua Suomen ampumahiihdon tasoa. Mutta näyttää siltä, että juuri nyt lajin padassa porisee positiivinen keitos. Ykkösnimenä Hovantsevin alaisuudessa vahvasti tasoaan nostava Tero Seppälä.

Hellurei ja hellät tunteet!

-Artsi