Soisalon Ampumahiihtäjien miesten yleisen sarjan viestimestaruus oli historiallinen. Ensinnäkin se oli seurahistorian ensimmäinen miesten viestimestaruus. Ja toiseksi edellisen kerran koko hiihtourheilun yleisen sarjan viestimestaruutta on Leppävirralla juhlittu 54 vuotta sitten. Jokohan Leppävirran kunta herää lopultakin ja alkaisi satsata ampumahiihtäjiin ja ennenkaikkea olosuhteisiin. Huhujen mukaan satsaus on suuntautunut ihan muihin lajeihin.

Miesten viestissä eka osuutta vei Santeri Kolehmainen, jolla tökki vain suksen luisto. Muuten ammunta ja vire olivat kohillaan. Myös toka osuuden Jonni Mukkala totesi, että voitelumestarilla oli huono päivä. Ja tunnusti, että se voitelumestari oli juuri hän itse. Ankkuri Otto Invenius hoiteli lopulta mestaruuden Savoon noin  puolen minuutin erolla.

Soisalon Ampumahiihtäjien SM-kisat kruunautuivat miesten yleisen sarjan yhteislähtöön, josta pamahti seuralle peräti kaksoisvoitto. Taisi olla melkoinen jytky! Ylimmälle korokkeelle nousi Inveniuksen Otto ja hopealle ylsi Jonni Mukkala. Ja kun vielä seuran kaksi muutakin edustajaa olivat 8:n parhaan joukossa, niin onhan tuossa juhlaan aihetta. P-Savolaisten tahdittamaa kisaa täydensi vielä Puijon nuori Heikkisen Arttu 6:nnella sijalla. Artun mitalit menivät ampumapenkalla peräti kuuteen hutiin.

Soisalon Ampumahiihtäjät saalistivat kisoista ainakin 6 SM-mitalia. Tavoitteena oli, että ”suattaa tulla puolenkymmentä mitalia tai olla tulematta”. Niin.....koko talven ja näiden SM-kisojen menestyksen taustalta löytyy Huopaisen Juhu, joka on tehnyt valtavasti hommia seuran urheilijoiden eteen. Ja tässä on tulos. Leppävirta ja Soisalon Ampumahiihtäjät ovat saaneet todella valtavasti näkyvyyttä. Ja sitä positiivistä sellaista.

Yleisurheilun MM-kisoissa meidän Sara Kuivisto selviytyi aivan mahtavasti itse finaaliin. Siinä Saran juoksu ei sujunut aivan odotetusti. Mutta ei aina voi onnistua, sillä viime kuukausina on ollut tuloksena vain SE-aikoja. Niin...alkueräkään ei sohvalta katsottuna näyttänyt ihan helpoimmalta, joten siinä mielessä finaalin vaisuus ei ollut yllätys. Harmi toisaalta, sillä normijuoksulla olisi irronnut vähintään kuudes sija.

MM-halleissa nähtiin muutamia ihan hirveitä tuloksia. Ei olisi joku vuosi sitten uskonut, että naisten 3-loikassa ruvetaan hätyyttelemään 16 m rajaa, mutta nyt se on jopa todennäköinen, On tämä Rojas ihan ulkoavaruudesta. Ja ei tällä Duplantiksella ole myöskään mitään rajaa.

Sarasta tuli vielä mieleen menneen upean kauden yhteenvetona muutamia lukuja:

  • juoksukilometrit 4189 km
  • korvaavat aerobiset 29 h (pyöräily ja uinti)
  • vapaapäivät 26
  • sairaspäivät 0
  • ulkomaan leirit 0
  • kotimaan leirit 8 viikkoa (Pajulahti alppimaja)
  • kilpailut 30 kpl (halli 9 ja ulkona 22)
  • 800m kisoja 17 ja 1500m 10

Tarkemmin Saran harjoittelusta joskus toiste, mikäli tarvetta on. ”Mä olen ollut villi lapsi nuorena. Oli kaikille parempi, että riehuin yhdeksän tuntia ulkona”, sanoo Sara.

 

t. Artsi