Karttulan katujuoksu kisailtiin eilen. Kevät on ottanut viime aikoina hieman takapakkia ja tämä näkyikin Karttulassa tuulisena ja melko viileänä, noin +5 kelinä. Sateelta kuitenkin käytännössä vältyttiin. Pahempaankin oli aineksia, sillä aamupäivän aikana lähiseuduilla satoi ihan lunta.

Karttulan Urheilijat on onnistunut luomaan katujuoksusta onnistuneen tapahtuman, sen osoittaa osallistujamäärät. Peräti 115 juoksijaa ilmoittautui kisaan. Mukaan mahtui taas ainakin kolmen eri urheilulajin SM-kultamitalistit. Yleisöäkin tuli paikalle mukavasti, joukossa mm. kilpakävelyn maailmanmestari Sari Essayah. Sari tuntui olevan suosittua juttuseuraa ja hän antoi paikalla olleille urheilijanaluille hyviä vinkkejä ja kannustusta.

9-vuotiaiden 600 metriä antoi hyvät alkutahdit koville kisoille, sillä pojissa Veikka Vasiljev veti muuhun porukkaan valtaisan 15 sekunnin eron. Loppuaika 2.18 on kovaa kauraa tuolla matkalla noin nuorelle urheilijanalulle.

Tahti vaan kiihtyi seuraavassa lähdössä, kun T11-sarjan Lumi-Kukka Saaranen tykitti 1000 metrin uuden reittiennätyksen 3.27! Huomioitavaa on, että 13- ja 15-vuotiaiden sarjoissa juostiin hiljempaa. 15-sarjan voiton veti yhdistetyn Suomen mestaruuden hiljattain voittanut Minja Korhonen. P11- ja P13-sarjoissa paineltiin myös todella kovaa Leo Sabatin (3.38) ja Veikko Ylösen (3.15) toimesta.

Naisten yleinen sarja ja 2000 metriä eteni Veera Mensosen tahtipuikon alla. Hyvä meno takasi helpon voiton loppuajalla 6.38. Kakkossija meni Pihla Hokkaselle 7 sekuntia hitaammalla ajalla. N19-sarjassa kilpaili keväällä kaksi SM-mitalia hiihdosta napannut Nora Kytäjä. Nora nappasi hienon voiton 7.10-loppuajalla. Tästä lähdöstä pitää mainita myös kuntosarjan voittaneen Outi Poikosen kova loppuaika 7.28.

Miesten startti oli melkoista ilotulitusta. Mika Kotiranta lähti vauhdittamaan joukkoa ja irtosi muista hieman jo ensimmäisen tonnin aikana. Tasainen vauhti ja kova kunto siivitti miehen loppuaikaan 5.32, mikä jää vain noin sekunnin Samu Mikkosen reittiennätyksestä. Kuulosti siltä, että Mika pystyy parempaankin, joten odotamme SM-maastoja mielenkiinnolla. M19-sarjan voiton vei viime vuonna julkisuuteen pompannut Vieremän Mikko Kauppinen hurjalla ajalla 5.36, jolla hän jäi vain 3 kymmenystä reittiennätyksestä. Paikalla olijat yltyivät kehumaan Mikon suoritusta, hurja on kone kaverilla! Eikä tässä vielä kaikki: miesten kakkonen Samuel Auvinen veti myös kovan ajan 5.39 ja M17-sarjan voitto matkasi Eemeli Hirvoselle reittiennätyksellä 5.50. Eemeli vieläpä kärsii hengitysongelmista, joten mitä tapahtuukaan, kun ne hellittävät…. kaikin puolin siis jäi paljon mielenkiintoista seurattavaa ensi viikonlopun SM-maastoja ajatellen!