Siilin yu-kisoista ja MM-kekkereistä…..

Lauantaina kävin katsomassa Siilin yu-kisoja. Heti autosta noustessa tuli sellainen olo, että ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Niin…rupesihan se kroppa tykkäämään, kun ämyreistä soi heti Cicciolina….no joo, kentällä oli hieno tunnelma.

Mukana kisoissa oli yli 200 urheilijaa. Huikea määrä. Ja kun esimerkiksi tyttöjen 13 ja 11-ikäisten tonneilla oli porukkaa ihan mukavasti, niin luohan se uskoa tulevaan. Mutta nämä aikuisten kestävyysmatkat ovat surullisessa tilassa. Täällä meillä päin. Nytkin tonnivitoset olivat ikävää katsottavaa osanottajamäärien suhteen. Näin tämä laji ei ainakaan kehity.

No kuitenkin naisten tonnivitosella nähtiin upeaa menoa. Ja aivan soolona. Siis Mensosen Veeran toimesta. Tavoitteena oli 4.30 loppuaika, eikä siitä paljon jääty. Yksin vedettynä erittäin positiinen veto. Keli oli liki täydellinen. Ainoastaan etusuoran vastatuuli oli jonkinsortin haittatekijä. Veeran kunto tuntuu olevan nousussa ja mikäpä siinä. Kauden kovimmat karkelot ovat vasta edessä. Veeran takana tähdättiin 4.45 aikaan, mutta tällä kertaa lähimmäksi sitä pääsi Ilona Saastamoinen, joka vika kiepillä jätti Pinjan ja Ellan taakseen.

Niin….SiiPo järjesti hyvät kisat Korhosen Karin johdolla. Selvästi huomasi, että on panostettu laadukkaaseen tapahtumaan. Tällaisia lisää tännekin seudulle. Kiitos SiiPo.

Sitten MM-yleisurheilua…...kukapa olisi kolmisen vuotta sitten uskonut, mikä meillä on nyt naisten moukarinheiton taso. Silloin ei ollut yhtään 70 metrin naista. Nyt niitä on jo neljä. Ja nyt kaksi MM-finaalissa. Tätä kirjoitettaessa ei tiedetä vielä sijoituksia, mutta huikeaa menoa.

Näinä eka päivinä oliko suurin pettymys Topin meno esteissä. No joo….ei Topin juoksu ole ollut koko kautena mitään helpointa, vaikka hyviä aikoja onkin juossut. Mutta nyt tämä korkean paikan leiri kisojen alla taisi olla viimeinen pisara. Ei ymmärrä ei...tällaista nuorallatanssia se on huipulla.

Nathalie Blomqvist veti ihan omalla tasollaan tonnivitosen alkuerässä, vaikka tottakai enari oli mielessä. Sen sijaan jotkut Aaron Kankaat ja Kristian Pullit vetivät ihan ohi koko touhun. Niin….nämäkin kaverit, jos olisivat pystyneet liki omiin parhaimpiinsa, niin sijoitukset olisivat olleet erinomaisia. Ei se sen kummempia vaatisi.

Hienoja otatuksia on jo nähty ja aikas kovaa tulostasoakin….mutta kommentoidaan näitä kekkereitä tässä matkan varrella. …

Ei muuta kuin nyt makoisaa kisaviikkoa…...ja eikun marjoja poimimaan. Ei taida enää muuhun olla. Ollaan siis marjanpoimijoita…

 

-Artsi