Viime aikojen seuraamisia.....eli vielä ennen Joulua.

Viikon kestävyysjuoksutähdet: Alisa Vainio, Ilona Mononen ja Nathalie Blomqvist. Niin….Alisa juoksi jo vuoden viidennen maratonin. Eikä voi liikaa moittia. Kaikkien aikojen toiseksi kovin noteeraus ja liki SE. Ilona taas EM-pronssia. Menihän siinä parikymmentä vuotta, kun viimeksi on tullut mitali meille arvokisamaastoista. Jokohan meillä maastokulttuuri alkaisi nousemaan. Se on kuitenkin sitä perustekemistä tässä lajissa. Mutta miksi muuten Mikko ”Cooper” Kauppista ei valittu EM-maastoihin?

Pientä nostetta: Meidän ampumahiihto.....tosiaan uusi sisäpiirin ulkopuolelta hankittu koutsi on saanut nostetta aikaan. Hiidensalon Olli totesikin, että kunpa aina olisi ollut tällaista!. Niin....Olli muistaa viimeiset noin 15 vuotta. Jossain vaiheessa oli meillä kaikkien aikojen lupaavimpia junioreja ja oli paljon. Maajoukkueen valmennus oli vaan täysin..... sieltä itsestään. Ei nytkään liiton päättäjien ja valmennuksen sävel soi kovin yhtenäisesti ja vieläkin siellä taustalla huseeraa niitä silloisia kaikki tietäviä, mutta nyt saatiin uutta verta kehiin.

Hiihdossa pertsa kulkee: Ainakin Kepalla ja Johannalla. Kepan pertsa on siinä kuosissa, että nyt Juuhaukin lopetettua ja venakoiden hiihdellessä jossain Siperiassa, Vieremän naisella on mahikset räjäyttää pankki. Niin siis pertsalla. Vapaa ei oikein kulje. Ainakaan vielä.

Viikon nimitysuutiset: Roposen Toni ja Pärmäkosken Tommi valittiin Olympiakomitean huippu-urheiluvastaaviksi. Harmillista. Ainakin minulle, sillä Roponen on suosikki asiantuntijani Ylen hiihtolähetyksissä ja Pärmäkoski vastaa Tapparan fysiikkavalmennuksesta. Kumpikin joutuu lopettamaan nämä pestit. Ja se on se huono juttu se.

Roposen asiantuntija kommentointia on kritisoitu. Yksi kaikkien aikojen huonoin kommentaattori, on monenkin mielipide. Paitsi ei minun. Roponen puhuu paljon ja ennustukset menevät välillä pahasti pieleen, mutta mitä sitten. Hän tietää lajista paljon. Varmaan enemmän kuin kukaan muu tässä maassa. Hän ei ole mikää joo joo kommentaattori. Minä tykkään, että joku uskaltaa sanoa asiat suoraan, eikä hymistele ja kaartele asioita. Ja se suoraan sanominen on monelle liikaa. Meillä kun on väh 2 miljoonaa hiihtoniiloa, jotka eivät välttämättä tykkää että joku tietää ja lausuu mielipiteitä noinkin selkeästi, niin meneehän se ihon alle.

Oliko yllätys: Uusin tutkimustulos kertoo, että suomalaisilla lapsilla ja oppilailla 40%:lla on niin huono fyysinen kunto, että se tuottaa ongelmia arkielämässä. Tai jotenkin noin se meni. No ei kai tuo mikään ihme ole. Norjassa joka koulupäivä pitää sisällään 2 tuntia liikuntaa. Miten meillä. No pelkästään koulun syyksi tätä ei kannata laittaa. Vastuu on myös vanhemmilla ja heidän asenteessaan. Jos sohvalla löhöily ja älypuhelimen räplääminen on ykkösharrastus, niin voiko lapsiltakaan enempää vaatia. Mutta mutta....tämä kaikki maksaa. Huonokuntoisten ihmisten on laskettu maksavan yhteiskunnalle miljardeja per vuosi. Kai sille rahalle olisi parempaakin käyttöä. Sanoiko aikoinaan Niilo Tarvajärvi, että ylös, ulos ja lenkille.

Niin....jos tässä ennen Joulua ei saa aikaan mitään isompia kirjoittelun aiheita, niin ei muuta kuin

…....Lämpöistä Joulua ja Sähköistä ensi vuotta!

 

t. Artsi

 

Ps: Muistakaahan, että Uudenvuodenjuoksu juostaan taas Karttulassa 31.12. Eli ei muuta kuin tulkaahan päättämään vuosi liikunnan riemuun. Matkana siis tasan 5km. Ja kaikki palkitaan!