Olumppialaisten alku

Pekingin koronansekaiset kekkerit alkoivat suomalaisten osalta positiivisissä merkeissä. Nimenomaan hiihtäjien osalta. Kokonaispanos skiathlonin, ei kenenkään mielimatkalta, oli oikeinkin hyvä.

Niin….Kepa on nyt elämänsä tikissä. Oli se vaan sen näköistä menoa, että tulevan viikon torstai haisee Kepan osalta mitalilta. Ja kyllä sen hänelle soisi. Onko Juuhaukki pertsalla sittenkään niin ylivoimainen. Voisiko jopa Kepa häntä haastaa. Juuhaukki on kyllä noissa hitaissa oloissa vapaalla täysin suvereeni. Se on sellaista myllytystä, että ei mitään jakoa. Ja hänhän ei tunne termiä väsymys. No ehkä Diggins voisi vapaalla haastaa. Keltaisilta avausmatka meni täysin vihkoon. Vai oliko huollossa syy? Ja puuttuihan sieltä toki koronakaranteenia pitävä mitaliehdokas Heidi Weng.

Ja Iivolle heti pronssia. Tässä täysin eriskummallisessa hiihdossa. Kun Iivo lähti vapaan osuudelle, ei olisi kukaan, enkä ainakaan minä, uskonut mitaliin. Anteeksi vaan, mutta Iivon meno oli varsinkin vapaan alkumatkasta niin vaikeaa ja väsyneen oloista, että uskomatonta oli bodiumille pääsy. Ja kertoohan siitä sekin, että tappiota tuli Siperin karhulle peräti 2 minuuttia. Mutta mutta, ei sieltä taustalta tultu, ei norskien eikä muidenkaan toimesta sen kummemmin. Iivon huikean pronssin taustalla vieläkin huikeampi esitys oli mielestäni Pertun esitys. 7:s sija lämmittää taatusti tätä sympaattista kaveria ja meitä muitakin vähemmän sympaattisia tyyppejä. Niin….ja tältäkin matkalta puuttui toki taas koronakaranteenissa oleva yksi kultamitaliehdokkaista tai ainakin tämän matkan selkeä mitaliehdokas Kruger.

Ainakin nämä avausmatkat osoittivat, että näissä tarvittiin itse asiassa vain ja ainoastaan puhtaita kestävyysominaisuuksia. Kelit ja olosuhteet olivat sitä luokkaa, että nopeusharjoittelulla tai jollain kikkailujutuilla ei pitkälle pötkitty. Tai ei ainakaan tarpeeksi nopeasti. Korkeuserot ja rataprofiilit tekevät suorituksesta normaalia haastavamman, mutta ainakin näillä avausmatkoilla nihkeän hidas keli teki touhusta raastavaa. Mutta mutta…..hiihtohan on kestävyyslaji….ja nyt se ainakin näytti sen puolen varsin selkeällä tavalla.

Niin....tästä jatketaan loppuviikosta meidän paraatimatkoilla. Ja myös viesteillä. Suomen naisten viestin mitalimahdollisuudet näyttävät juuri nyt erityisen hyviltä. Jopa pieni sensaatio on mahdollista. Norskien menestys varmaan paranee, jos Weng ja Kruger lasketaan kehiin. Ja toisaalta he tulivat Pekingin oloihin tosi myöhään, joten luvassa on vauhdin lisäystä.

Eli tästä jatketaan kisojen merkeissä.

 

-Artsi