Vuosi vaihtui…..ja se on ilimoja pitännä

 

Niinpä, hyvää loppuvuotta kaikille! Kyllä se nyt tämä loppuvuosi menee, kun alkuun on päästy. Melkoista keliä on pitänyt. Voi niitä onnellisia, jotka tuolla etelän mailla tälläkin hetkellä treenaavat tai vaikkapa lomailevat. Täällä ei tällä viikolla ole juuri ulkohommia tehty. Eikä hiihdelty tai hölkkäilty. Alkaa nämä yli 30 asteen pakkaset hieman rajoittaa moista touhua. 

 

Niin, no Karttulan Uudenvuodenjuoksu sentään saatiin pidettyä. Ihan kelvollisissa keleissä. Jossain Urheiluliiton tulossivuilla luki, että pakkasta olisi ollut vain 14 astetta. Kyllä sitä oli juoksun aikaan liki 20. Mutta se ei tahtia haitannut. Eikä saakaan häiritä. Hiihtäjät hiihtävät kilpaa vielä moisessa kelissä, joten kaipa juoksijatkin siihen pystyvät. Taisi olla pakkanen haitaksi vain järjestäjille. 

 

Klemolan Väinöä ei pakkanen ainakaan häirinnyt. Väiski takoi tiskiin sellaisen ajan, että kylläpä teki hyvää. Aika 16.52 jää vain reilun puoli minuuttia vuonna 2018 sulalla tiellä juostusta Jere Pajusen reittienarista. Niin, kyllähän nyt oli se oikea talvikeli, jossa kenkä piti mainiosti. Mutta kuten Väinön ja monen muunkin osanottajan vauhti osoitti, niin pakkanen ei heikentänyt loppuaikoja, kun niitä vertailee edellisvuosiin. Väinöllä on upeat tavoitteet tällekin kaudelle….niistäkin Savon Sanomien mainio toimittaja Jenni kirjoitti hienosti lehteen. 

 

Uudenvuodenjuoksussa, kuten monissa meidän muissakin juoksutapahtumissa, nähtiin jälleen kerran Rauhalahti Road Runnerssien voima. Osanottajamäärästä melkein puolet tuli RRR:stä. Mitenhän näiden juoksutapahtumien täällä P-Savossa kävisi, elleivät oranssivärit pölähtäisi aina paikalle. On hienoa katsella tuollaista menoa ja meininkiä. Tulee mieleen sellainen joukkuelajeista upea yhteishenki, jossa jokainen saa kannustusta. Siinäpä esimerkkiä aikas monelle. Niin...Klemolan Väinökin siirtyi täksi kaudeksi RRR:ään….no moista siirtoa ei tarvitse enempää ihmetellä. 

 

Vaikka hiihtämään on päässyt täällä P-savossa jo melkein kaksi kuukautta, niin nyt vasta menneenä viikonloppuna oli piirissä ensimmäiset hiihtokisat. Maaningan Mahdin järjestämiin kisoihin Puijolla osallistui liki 200 hiihtäjää. Aivan huikea määrä. Ja pakkastakin oli vissiin noin 15 ja melkoinen viima päälle. Siis osanottajamäärä kertoo paljon siitä, että lajissa on edelleen imua.  No joo, taisi Puijolla hiihtää noin 100 P-savolaista, mutta silti. Hyvä määrä. 

 

Piirissä ei ole jatkossakaan liikaa hiihto- eikä kestävyysjuoksukisoja. Ja kun nimenomaan  kestävyysjuoksukisojen osanottajamäärät ovat kutistuneet rajusti, niin eihän se houkuttele seuroja järjestämään kisoja. Nyt vaan toivoisi, että jatkossa urheilijat osallistuisivat näihin piirin seurojen järjestämiin kekkereihin. Sitä kautta homma kehittyy itse kullakin. Oikea asenne koko lajia ja harjoittelua kohtaan on se ensisijainen juttu. Ja vaikka olosuhteetkin välillä vaihtelevat pakkasesta mutavelliin, niin juuri sellaiset seikat tuovat sen oikean asenteen ja pohjan niiden omien rajojen saavuttamiseen. 

 

Ei muuta kuin hyvää vuoden jatkoa!

 

-Artsi