Olympiaa / SM-halleja / Mk-viestiä

M15km: Kyllä se tuo Porilaisten marssi on vaan upea biisi. Seisoin liki asennossa kun se kaikui Iivon kunniaksi. Iivo otti omansa. On äärettömän kova kaveri. Mutta Perttu 6:s. Kun kaveri juoksi syksyllä Karttulan mk-viestissä 3,9 km:n osuuden, en olisi ikinä uskonut, että on nyt olympialaisten kutonen. Upeaa Perttu! Ja kaikkinensa P-Savo jyrää. Se on vähän kuin Pohjois-Savo vastaan muu maailma.

Naisten viestistä odotettiin varmaa mitalia. Jopa kultaa. No viestiä ennen ja viestin jälkeen spekuloitiin rajusti hiihtojärjestystä ja niin edelleen. Itse olisin tottakai laittanut Kepan toiselle osuudelle ja sillä ei ainakaan Saksa olisi karannut. Nyt nähtiin näiden kisojen ensimmäinen epäonnistuminen tai moka. Eikä vika ollut edes hiihtäjien. Naisten koutsin Oksasen ratkaisut eivät ehkä miellyttäneet jokaista, mutta taisi jo viime vuonna joku todeta että naisten maajoukkueen heikoin lenkki on sen valmentaja. Viestin ehdottomat tähdet olivat Saksan jokainen viestinviejä ja keltaisten Jonna S. Kukaan suomalainen ei pettänyt, mutta…..

Miesten viestissä meidän joukkueessa oli yksi HIIHTÄJÄ. Muiden osalta meni homma syvästi hankeen. Venäjä jyräsi voittoon, mutta kaikista helpoimmalla pääsi Kläebo, joka sujutteli verkkalenkin ottaen sen, mikä oli tarjolla. Ranskan hiihtäjät tekivät tästä kisan. Ja surkeilla kapuloilla.

Ensi viikonloppuna käydään Kuopiossa hallikauden yleisurheilun huipennus eli SM-hallit. Onneksi halliin pääsee nyt myös yleisöä. Taitaa olla helpotus Kuopion Reippaalle. Ja onhan se iso asia myös urheilijoille, kun on porukkaa katsomossa. Kisat myös televisioidaan, joten sehän tietää elintärkeää näkyvyyttä ja mainosaikaa kaikille, mutta eritoten urheilijoille. Yleisurheilussa näkyvyyden saanti on paljon haasteellisempaa tai urheilijat eivät sitä itsekään tajua kuten vaikkapa hiihdossa. Ja sehän näkyy siellä siinä, että hiihtäjien asut ovat täynnä tukijoiden mainoksia. Saman tasoisten yleisurheilijoiden rinnukset ovat tyhjää täynnä tai korkeintaan ukin tai mummon logo.

SM-halleissa on onneksi myös P-savolaisilla hyvä edustus, mutta kestomatkoilla ei niinkään tunkosta. Naisten 3000m:llä ovat mukana ainakin Hokkasen Pihla, jonka enkka on siellä 10.18 tienoolla. Pihlan syksyn harjoittelu on sujunut sen verran hyvin, että 10 minuutin rajan alitus on tähtäimessä. Naisten kasilla Visan nuori Sini Karjalainen kävi jo tammikuussa parin viikon etelän leirillä ja hakee nyt hyvää aikaa ja tulosta.

Ja vielä lyhyesti......Iisalmessa hiihdettiin P-Savon maakuntaviesti. Joukkueita oli mukana kaiken kaikkiaan 45, joten määrä jäi varsin pieneksi. Osittain syynä lienee ollut, että alunperin kaveri ja perhesarjoja ei ollut ohjelmassa lainkaan koronan takia. Näihin sarjoihin ei siten viime tipassa tajuttua osallistua. Ja toisaalta tämä Iivo-huuma ei kerennyt näkyä vielä tässä viestissä  ainakaan joukkueiden määrän suhteen.

Miesten pääsarjan voitto meni nyt Siilinjärvelle, kun Puijo ei saanut porukkaa lainkaan. Niin no onhan siellä Pekingissä puijolaisista osa, mutta luulisi että jostain olisi raavittu joukkue kasaan. Naisissa taas Puijo vei mestaruuden, vaikka avausosuudella Iisalmen Visan nuorten MM-kisoihin matkaava Vilma Ryytty toi joukkueensa kärjessä vaihtoon. Toisella osuudella Puijon Reetta Silvasti ratkaisi kuitenkin viestin voiton puijolle. Miesveteraanit vei nimiinsä järjestävä seura Visa 9 sekunnin erolla Maaningan Mahtiin. Naisvetskujen puolella Puijon kestävyysihmeet kaksi Kati ja Tarja olivat murhaavan ylivoimaisia. Merkillepantavaa viesteissä oli, että kaikkinensa kilpailtiin 8 sarjassa ja jokaisessa sarjassa Siilinjärven Hiihtoseura oli kolmen parhaan joukossa.

Näin siis tällä kertaa.....eikun eteenpäin, sano mummo lumessa. Vai miten se meni.

 

-Artsi