EM-kisoista….

Kisat on saatu käyntiin. Eka kisapäivä ohi. Mitenhän meidän mitalien kanssa käypi. Minusta mitalit eivät ratkaise kaikkea. Tärkeintä olisi, että urheilijat pääsisivät sille omalle tasolleen. Pystyisivät tekemään kesän parhaimpia tuloksia. Silloin tulosluettelossa nimi löytyisi top tenistä.

Mutta heti eka kisapäivä osoitti, että omalle tasolle ei päästy. Esimerkiksi Sipponen, Lipsanen ja vaikkapa kuulanaiset…..niin, ei olisi vaadittu ihmeitä, että finaalipaikka olisi otettu. Kalevan kisojen tuloksilla likipitäen.

Onnistujiakin löytyi…..seiväsnaiset ja Camilla, joka paranteli hitusen enariaan. Tuloksena heti sija kymppikärjessä. Kympin kaikkien aikojen Suomen tilastosta taitaa löytyä enää 3 juoksijaa, jotka ovat painelleet matkan noin puoliminuuttia kovempaa.

Maraton meni meidän osalta pöpelikköön. Vain ehkäpä Chyde saa hyvän arvosanan. Mutta esimerkiksi Alisa…..vain harva tällä maapallolla edes yrittää juosta kuukauden sisään kahta maximaalista maratonkisaa. Alisan yritys oli tuomittu epäonnistumaan jo ennen starttia.

Niin…..kisat jatkuu. Nyt ei ehdi tämän enempää. Mutta olen itse veikannut julkisesti ja kerron sen tässä, että Topi Raitanen voittaa näissä kisoissa kultaa! Että silleen….katotaan, miten menee. Yleensä veikkaukseni menee päin peetä…

 

Hyviä kisoja ja kelejä,

Artsi