P-Savon viikonlopun leijonat...

Ilkka Herola: Voitti yhden viikonlopun aikana SM-mitalin mäkihypyssä, hiihdossa ja yhdistetyssä. Historiallista. Onko vastaavaa koskaan ennen tapahtunut. Herola hiihti Puijon viestin ankkurina todella hyvin. Oishan kaveri voinu vielä startata viiskymppisellekin. No joo….eiköhän siinä ollu jo muutenkin ohjelmaa.

Kepa: Osoitti, että kulku on edelleen kohdillaan. Erot muihin kolmellakympillä olivat sellaiset, että sitä mitataan jo almanakalla. Ei kellolla. Pärmä ei startannut lainkaan. Se olisi ollu hänelle nöyryytys. Kepan kausi on oikeasti ohi, mutta taitaa Lapponiassa huomisesta lähtien tulla lappu rinnassa hiihtoa vielä sellaiset 200km.

Iivo: Ihan hurjaa ylivoimaa. Ominaisuudet ovat ihan eri tasolla kuin muilla. Niin….ei sitä tartte ihmetellä, kun hän päästelee juosten kympin sinne 30 minuutin pintaan. Sitä ei tehdä, ellei kunto ja  hapenotto-ominaisuudet ole tietyllä tasolla. Ja silloin sitä ollaankin maailman parhaiden joukossa. Tai siis maailman paras.

Minja Korhonen: Otti yleisen sarjan yhdistetyn Suomen mestaruuden. Ja ikää noin 15 vuotta. On lahjakas monessa lajissa. Minja kuuluu nuorten olympiavalmennettaviin. Tavoitteena jo neljän vuoden päästä olevat Milanon olympiakisat. Hyppäsi Rovaniemellä sellaiset vajaat 80 metriset hypyt ja voitti sitten 5km:n hiihdossa olympiakisoissakin edustaneen mäkihyppääjän, entisen huippuhyppääjä Esko ”Piki” Rautionahon tyttären Jennyn noin 6 minuutilla!

Ja sitten voisi nimetä myös P-Savon viikonlopun lampaat, mutta jätetään se nyt tekemättä. Tai no joo…..annetaan yksi lammas Kupsin futisjoukkueen ottelutapahtumalle, jossa makkaran hinta oli nostettu 3 euroon. Se on meikälle jonkinsortin kynnys, joten voipi olla, että se oli meikän ensimmäinen ja viimeinen makkara tänä vuonna niissä peleissä.

 

-Artsi