Koronaa ja kovia tuloja.....

Korona rupesi riehumaan jälleen. Rokotuksiin pääsy ja ajanvaraus rokotuksiin on ollut painajaismaista. On se ihme, kun hommasta on jo usean vuoden kokemus. Mutta jos riskiryhmään kuuluva vanhus yrittää 5 päivää  puhelimella varata aikaa ja lopulta pääsee läpi ja sitten saa rokotusajan 7 viikon päähän, niin jotain on pielessä. Ja pahasti. Tämä on jo ikäihmisten syrjintää.

No on parempiakin kokemuksia. Itsellä nimittäin. Ajattelin tuossa, että jos tässä meinaa ”immeisten ilimoilla” olla, niin on syytä ottaa rokotteet. Kuulin sitten ihan sattumalta, että täällä Karttulassa annetaan eräänä torstaina rokotuksia. Ei muuta kuin sekaan vaan. Porukkaa oli kuin Elon pelissä. Odotusaula ihan täynnä. Ei tarvinnut vuoronumeroita, vaan homma pelitti nopeasti. Rokottajia oli puolenkymmentä ja jokainen paineli piikitettäväksi suunnilleen vuorollaan. Eikä kyselty, kuulutko riskiryhmään. Ainoa kysymys oli, että annetaanko myös influenssarokote samassa tohakassa. Ja kaikki otettiin. Hienoa. Noin sen pitää mennä.

Äskettäin julkaistiin suomalaisten viime vuoden verotiedot. Sattuneesta syystä ei nyt itseäni kovin paljon kiinnosta, mutta selvyyden vuoksi jokunen pointti. Julkisuuteen annettu tulotieto on kunkin henkilön verotettava tulo, joka ei ole yhtä kuin palkkatulo. Tavan talliaisella lähellä sitä kuitenkin. Lisäksi näistä julkistettavista tiedoista puuttuu kaikki verovapaat tulot, esimerkiksi urheilija apuraha jne. Samoin perinnöt ja lahjat eivät näy näissä tiedoissa. Lisäksi vaikkapa hiihtosankareilla, kuten Niskasilla julkisuudessakin näkyvästi olleet veronalaiset tulot eivät kerro totuutta heidän ”taloutensa tilasta”. Molemmat pyörittävät huikeeta bisnestä yritystensä kautta, joten sieltä se varsinainen leipä tulee. Ja näin sen pitääkin olla, Touhussa ei ole mitään väärää. Mutta siis ihan kaikkea ei näy näissä median pyörittämissä tiedoissa. Onkin hieman humoristinen sanonta, että veropäivänä näkyy julkisuudessa  ne tulot, joilla on huonot verojuristit.

Niin...Niskasista ja heidän taloprojekteistaan on ollut viime päivinä juttua. Hulppeita taloja on nousemassa niin Saaristokaupunkiin kuin Vuokatin Nuasjärven rantaan. Kepan Villa Murusessa taisi olla oma elokuvahuone ja oma huone myös Martta-koiralle. Oliko reilut 200 neliön sisäpinta-ala. Eikä taida Iivo jäädä siskoaan huonommaksi. Näin olin lukevinani. Niin....molemmat ovat tonttinsa ja talonsa ansainneet. Turha olla kateellinen. Lajinsa maailman ykköshiihtäjiä. Ja verrataanpa näiden Niskasten palkkioita ja tuloja vaikkapa meidän NHL-pelaajiin tai golfin ammattilaisiin, niin siellä liikutaan ihan eri svääreissä. Eikä esimerkiksi meidän lätkän pelaajat ole edes kymppisakissa  maailmalla, jos pelaajia ruvettaisiin pistämään paremmusjärjestykseen.

Hiihtokausi on jo alkanut. Ei minulla, mutta aika monella muulla. Kuopiossakin taidetaan päästä lopultakin ensilumen baanoille. Muualla on jo tahkottu viikkojen ajan. Niin...nämä huiput jatkavat nyt viikonloppuna Oloksella, jossa on muuten tavallista kovemmat kekkerit. Ja sittenhän onkin Rukan Suomen cuppia ja maailman cuppia. Mielenkiintoa riittää, vaikka arvokisoja ei tänä talvena olekaan.

Tällä erää ei muuta. Ens kuun jälkeen on jo tammikuu. Jeeee!

 

-Artsi