Niin se vaan on se aika keväästä, kun juostaan Karttulan katujuoksu. Eilen kisailemaan päätti tulla hieman vajaa 100 juoksijaa, mikä on viime vuoteen verrattuna hyvä määrä. Ennätysvuosiin ei kuitenkaan ylletty.

Kevään kelit ovat olleet vähintäänkin vaihtelevia ja muutama päivä sitten kisan yllä leijui vesi-/räntäsateen uhka. Onneksi saderintama meni tuolta lännen puolelta ohi ja kisa päästiin juoksemaan kuivassa kelissä. Lämpöä ei toki ollut kuin ehkä 8 astetta ja pitkä loppusuora vastatuuleen. Olosuhteista huolimatta allekirjoittanut ennusti julkisesti kahta reittiennätystä. Kuinkas siinä lopulta sitten kävikään?

9-vuotiaiden 600 metrillä oli harmittavaa osallistujakatoa, yhteensä vain 6 juoksijaa. Tuohon porukkaan mahtui kuitenkin Joensuun Julia Lehtinen, jonka vanhemmat Tuomo ja Johanna ovat edustaneet Suomea kestävyysjuoksussa arvokisatasolla. Saas nähdä, vetääkö veri Juliankin juoksuhommiin mukaan.

T11, 13 ja 15-vuotiaiden 1000 m startissa olikin sitten noin 30 juoksijaa viivalla! Hieman jo jännitti, miten järjestäjä ehtii ottaa maalissa ajat ja maaliintulojärjestyksen. Hyvin selvisivät kuitenkin. T13-sarjassa ekaa vuotta kisaava Salla Tompuri ei jäänyt ajallaan 3.17,8 montaa sekuntia reittiennätyksestä, joten jäämme jännityksellä odottamaan ensi vuoden kisaa.

Samanikäisten poikien lähdössä 15-sarjalainen Eelis Kaikkonen ampaisi matkaan kuin tykin suusta ja oli lähtösuoran jälkeen jo 30 metriä karussa muilta. Loppumatka oli kuitenkin raskas ja siten maaginen 3 min raja jäi rikkomatta. Suvereeni suoritus kuitenkin muihin juoksijoihin verrattuna.

Sittenpä siirryttiin 2000 metrin matkalle! Ensin olivat vuorossa naiset aina 17-vuotiaista 60- vuotiaisiin ja viimeiseksi vastaavan ikäiset miehet. Naisissa Saija Seppä otti tahtipuikon käteensä ja tempaisi ekan 1000 metriä 3.08. Veera Mensonen pysytteli visusti kintereillä ja selkeästi tarkkaili menoa. Hieman perässä tulivat sitten Pinja Laasanen, Salla Laukkanen ja Pihla Hokkanen. Toisella kierroksella alkoikin sitten tapahtua, kun Veera nykäisi ja Saija jäi selkeästi. Veeran loppuaika 6.14 on kautta aikain toiseksi kovin aika tuolla reitillä. Edellä vain Johanna Lehtinen, joka yleisössä ollessaan totesi, että olisihan tuo ennätys saanut jo mennä. Veera on todella lupaavassa kunnossa ja saas nähdä, mihin hän yltää viikon päästä SM-maastoissa.

Miesten startissa riitti myös kovia kasvoja, sillä Samuel Auvinen on viime kesän Kalevan kisojen pronssimitalisti esteistä ja 19-vuotiaiden Eemeli Hirvonen puolestaan suomenmestari parin viikon takaa maantieltä. Ja näiden kahden toimesta kisaa vietiinkin. Ensimmäisen kierroksen aikana Samuel otti muutaman metrin eron Eemeliin ja ero kasvoi hieman toisella kiepillä. Loppuajat siellä 5.39 ja 5.41 tienoilla. Samu Mikkosen viimevuotisesta reittienarista jäätiin siten toistakymmentä sekuntia.

Niin ja se ennusteeni reittiennätysten määrästä. Ehdin jo mikrofoniin julistaa, että reittiennätykset jäivät haaveeksi. Kuitenkin tuloksia näpyteltäessä kävi ilmi, että niitä tuli sittenkin kaksi! Nimittäin N40- ja M60-sarjoissa Kaisa Pirhosen ja Jari Mantsisen toimesta. Menivät täysin ohi niin minulta kuin ajanottajiltakin, mutta onneksi tulospalvelu oli hereillä ja tarkkana.

Ilo oli huomata, että paikalla oli paljon juoksijoita sekä huoltajia, mutta myös Savon Sanomien toimitus! Kisajärjestäjä oli saanut tapahtumasta syystäkin kehuja. Hyvä juttukin löytyy lehdestä, käykää lukemassa.